Contact

Nijmegen: 024 679 37 47
Doetinchem: 0314 781 111

info@raafadvocaten.nl

Bezoekadres:

Vestiging Doetinchem
Plantsoenstraat 87 
7001 AB Doetinchem
Route

Vestiging Nijmegen
Op afspraak

Postadres
Plantsoenstraat 87 
7001 AB Doetinchem

Volg ons

Letselschade Advocaat Nijmegen

Hebt u letselschade opgelopen? Wilt u weten of daar iemand voor aansprakelijk is? Frank Arts van RAAF advocaten in Nijmegen is gespecialiseerd in letselschade en kan u hier bij helpen. In veruit de meeste gevallen is dat voor u kosteloos.
 
Een ongeluk zit in een klein hoekje. Een verkeersongeval, een bedrijfsongeval, een medische fout, een ongeval met een dier of een ander ongeval kan grote financiële en emotionele gevolgen hebben. De schade die door een ongeval wordt veroorzaakt, kan hoog oplopen en bestaat vaak uit verschillende schadeposten, zoals:
 
Medische kosten 
Verlies van arbeidsvermogen (inkomensschade)
Studievertraging 
Pensioenschade 
Reiskosten
Kosten huishoudelijke hulp
Verlies van zelfwerkzaamheid
Overige materiële schade
Smartengeld
 
Als het ongeval is veroorzaakt door de schuld van iemand anders, dan kunt u hem/haar aansprakelijk stellen voor uw schade. Maar het kan ook voorkomen dat iemand geen schuld heeft, maar toch aansprakelijk is. Bijvoorbeeld omdat hij/zij verantwoordelijk is voor de gedragingen van iemand anders. Zo is een werkgever vaak aansprakelijk voor fouten van zijn werknemers en zijn ouders in veel gevallen verantwoordelijk voor de gedragingen van hun minderjarige kinderen. Als uw schade is veroorzaakt door een dier of een gebrekkige zaak, dan is de eigenaar van dat dier of die gebrekkige zaak in veel gevallen aansprakelijk. Ook als die eigenaar niets te verwijten valt. 
 
Als u letselschade hebt opgelopen door een bedrijfsongeval, dan is uw werkgever vaak aansprakelijk voor uw schade. Een werkgever heeft een zorgplicht richting zijn werknemers. Niet snel wordt aangenomen dat de werkgever aan die zorgplicht heeft voldaan. Ook wordt in de rechtspraak zelden aangenomen dat het bedrijfsongeval door eigen schuld van de werknemer is veroorzaakt. 
 
Als u als voetganger of fietser door een gemotoriseerde verkeersdeelnemer wordt aangereden, dan is die gemotoriseerde verkeersdeelnemer vrijwel altijd aansprakelijk. Een beroep op overmacht slaagt zelden. 
 
Als u zelf ook een gemotoriseerde verkeersdeelnemer was, dan kunt u de andere gemotoriseerde verkeersdeelnemer aanspreken voor uw schade als die ander een verkeersfout heeft gemaakt. Dat kan het geval zijn bij een achteropaanrijding waarbij u bijvoorbeeld whiplashklachten oploopt. 
 
Neemt u gerust even vrijblijvend contact op met mr. Frank Arts van RAAF advocaten als u slachtoffer bent van een ongeval. Hij is een gespecialiseerde letselschade advocaat in Nijmegen met ruime kennis en proceservaring op dat gebied. Frank kan uw belangen behartigen bij het verhalen van uw schade op (de verzekeraar van) een aansprakelijke partij. In de meeste gevallen is dat voor u volledig kosteloos, omdat de (verzekeraar van) de aansprakelijke partij ook uw advocaatkosten moet betalen. RAAF advocaten is niet alleen gevestigd in Nijmegen, maar heeft ook een vestiging in Doetinchem. Een afspraak kan ook vrijblijvend bij u thuis worden gemaakt.  
 
 
 
 
 
 

Meer vragen? Neem contact met ons op

T +31 24 - 6793747
E arts@raafadvocaten.nl