Contact

Nijmegen: 024 679 37 47
Doetinchem: 0314 781 111

info@raafadvocaten.nl

Adres

Vestiging Nijmegen
St. Annastraat 61
6524 EH Nijmegen
Route

Vestiging Doetinchem
Plantsoenstraat 87 
7001 AB Doetinchem
Route

 

Volg ons

Letselschade Advocaat Doetinchem en omgeving

Zoekt u een gespecialiseerde letselschade advocaat in Doetinchem en omgeving? Dan bent u bij mr. Frank Arts van RAAF advocaten aan het juiste adres.

Frank heeft specialistische kennis op het terrein van letselschade en hij heeft veel ervaring met het voeren van civiele procedures bij rechtbanken en gerechtshoven. Frank is als een van de weinige letselschade advocaten in Doetinchem en omgeving aangesloten bij de Vereniging van Letselschade Advocaten (LSA). De titel van LSA Letselschade Advocaat is een beschermde titel die alleen mag worden gevoerd door letselschade advocaten die voldoen aan de hoogst denkbare kwaliteitseisen van de Vereniging van Letselschade Advocaten (LSA).

Heeft u letselschade opgelopen?

Als u slachtoffer bent van een verkeersongeval, arbeidsongeval of ander ongeval, dan kan Frank uw belangen behartigen en uw zorgen uit handen nemen. In veruit de meeste gevallen is dat voor u volledig kosteloos, omdat (de verzekeraar van) de aansprakelijke partij ook uw advocaatkosten moet vergoeden.

Juridische hulp

Een ongeluk gebeurt in een fractie van een seconde, maar de nasleep kan levensveranderend zijn. De impact strekt zich niet alleen uit tot financiële lasten, maar beïnvloedt ook aspecten van werk, huisvesting en persoonlijke relaties. Het leven kan door een ongeval een totaal andere wending krijgen.

In de periode na zo'n incident duiken er talloze vragen op. Wie is verantwoordelijk voor wat er is gebeurd? Welke schadevergoedingen kan ik eisen? Hoe vind ik mijn weg terug in het dagelijkse leven? RAAF Advocaten uit Doetinchem helpt u om de nasleep van zo’n gebeurtenis op de juiste wijze af te handelen

De schade die door een ongeval wordt veroorzaakt, kan hoog oplopen en bestaat vaak uit verschillende schadeposten, zoals:

  • • Medische kosten 
  • • Verlies van arbeidsvermogen (inkomensschade)
  • • Studievertraging 
  • • Pensioenschade 
  • • Reiskosten
  • • Kosten huishoudelijke hulp
  • • Verlies van zelfwerkzaamheid
  • • Overige materiële schade
  • • Smartengeld

Wanneer een ongeluk het gevolg is van andermans nalatigheid, kunt u die persoon verantwoordelijk houden voor de ontstane schade. Er zijn echter situaties waarbij iemand weliswaar geen directe fout heeft gemaakt, maar toch aansprakelijk is. Dit kan het geval zijn als iemand verantwoordelijkheid draagt voor de acties van een ander. Zo kan een werkgever aansprakelijk worden gesteld voor missers van zijn medewerkers, en zijn ouders doorgaans aanspreekbaar voor het handelen van hun minderjarige kinderen. Wanneer schade het gevolg is van een dier of een defect voorwerp, is de eigenaar van dat dier of voorwerp doorgaans verantwoordelijk, zelfs als hem of haar geen persoonlijke blaam treft.

Wat is letselschade?

Letselschade is een term die verwijst naar lichamelijke of geestelijke schade die iemand oploopt als gevolg van een ongeval of ongeluk. Het kan gaan om fysiek letsel, maar ook om psychische gevolgen.

De rol van een letselschade advocaat

Een letselschade advocaat is een juridisch specialist die slachtoffers helpt om een rechtvaardige schadevergoeding te verkrijgen na een ongeval. Deze advocaat staat het slachtoffer bij tijdens het gehele juridische proces, van advies tot onderhandelingen met verzekeraars en, indien nodig, een gerechtelijke procedure.

Het belang van juridische hulp

Het inschakelen van juridische hulp is cruciaal om de belangen van het slachtoffer te beschermen. Een lokale letselschade advocaat uit Doetinchem zal het slachtoffer bijstaan en ervoor zorgen dat alle relevante feiten aan het licht komen. Zo wordt gewaarborgd dat de vergoeding rechtvaardig is en overeenkomt met de daadwerkelijke geleden schade.

Het proces van een schadeclaim

Het proces begint met een gedetailleerde beoordeling van het ongeluk en het daaruit voortvloeiende letsel. Hierbij wordt gekeken naar de aard van het letsel, de impact op het dagelijks leven van het slachtoffer en de mogelijke financiële gevolgen. Vervolgens wordt er een claim ingediend bij de verzekeraar van de veroorzaker.

Verzekeraars en onderhandelingen

Onderhandelen met verzekeraars kan complex zijn. Ze hebben er belang bij om zo weinig mogelijk uit te keren. Een letselschade advocaat heeft de expertise om namens het slachtoffer te onderhandelen en te zorgen dat de vergoeding zo hoog en rechtvaardig mogelijk is.

Waarom een letselschade advocaat uit Doetinchem inschakelen?

Een letselschade advocaat vertegenwoordigt cliënten die letsel hebben opgelopen door toedoen van anderen en biedt juridische expertise om rechtvaardige compensatie te verkrijgen. In een gebied als de Achterhoek, waar de behoefte aan dergelijke gespecialiseerde diensten voortdurend groeit, is het cruciaal voor slachtoffers om te weten dat ze in Doetinchem kunnen rekenen op een advocaat met diepgaande kennis van letselschade in Gelderland.

Letselschade advocaat inschakelen in Doetinchem?

Neem gerust even vrijblijvend contact met Frank op. Hij kan u vertellen hoe hij u verder kan helpen. RAAF advocaten is gevestigd in Nijmegen en in Doetinchem. Een afspraak kan ook bij u thuis of op een andere locatie in de Achterhoek worden gemaakt.

 

 

Frank Arts letselschade advocaat met een vestiging in Doetinchem

Ben jij op zoek naar juridisch advies na letselschade? Neem contact op met Frank. 

arts@raafadvocaten.nl
T  0314 78 11 11