Contact

Nijmegen: 024 679 37 47
Doetinchem: 0314 781 111

info@raafadvocaten.nl

Adres

Vestiging Nijmegen
St. Annastraat 61
6524 EH Nijmegen
Route

Vestiging Doetinchem
Plantsoenstraat 87 
7001 AB Doetinchem
Route

 

Volg ons

Bedrijfsongeval Advocaat Nijmegen

Hebt u schade opgelopen door een bedrijfsongeval? In veel gevallen is de werkgever aansprakelijk. Frank Arts van RAAF advocaten kan u daarbij helpen. 

De werkgever moet zorgen voor de veiligheid en gezondheid van zijn werknemers. De werkplek en de gereedschappen waarmee wordt gewerkt, moeten veilig zijn. De werkgever moet ook deugdelijke instructies geven, zodat de werkzaamheden op een veilige manier worden uitgevoerd en een bedrijfsongeval wordt voorkomen. Ook op de naleving daarvan moet door de werkgever worden toegezien. 

Aan de invulling van die zorgplicht door de werkgever worden strenge eisen gesteld. Niet snel mag worden aangenomen dat de werkgever aan zijn zorgplicht heeft voldaan. Dat geldt zeker indien hij de werknemer laat werken met gevaarlijke machines of gereedschappen.

De werkgever heeft niet alleen een zorgplicht tegenover zijn werknemers, maar ook tegenover uitzendkrachten, stagiaires, vrijwilligers en zzp’ers, als die zich in een vergelijkbare positie bevinden als een werknemer.

Een beroep op eigen schuld bij een bedrijfsongeval slaagt zelden. Dat betekent dat de werkgever in de meeste gevallen 100% van de schade van de werknemer moet vergoeden.

Als de werknemer voor zijn werk moet deelnemen aan het verkeer, zoals een koerier, dan moet de werkgever zorgen voor een behoorlijke verzekering. Die verzekering moet de schade van de werknemer bij een verkeersongeval dekken. Als de werkgever heeft nagelaten om een behoorlijke verzekering voor deze werknemers af te sluiten, dan is de werkgever eveneens aansprakelijk. 

Als u schade hebt opgelopen door een bedrijfsongeval, dan kunt u zich door een gespecialiseerde letselschade advocaat laten bijstaan. Frank Arts van RAAF advocaten is gespecialiseerd in letselschade. Hij is aangesloten bij de Vereniging van Letselschade Advocaten (LSA). De titel van LSA Letselschade Advocaat is een beschermde titel die alleen mag worden gevoerd door letselschade advocaten die voldoen aan de hoogst denkbare kwaliteitseisen van de Vereniging van Letselschade Advocaten (LSA).

Neemt u gerust vrijblijvend contact met Frank op. In veruit de meeste gevallen kan hij u kosteloos verder helpen, omdat (de verzekeraar van) de aansprakelijke werkgever ook uw advocaatkosten moet betalen. RAAF advocaten is gevestigd in Nijmegen en Doetinchem. Een afspraak kan ook vrijblijvend bij u thuis worden gemaakt.  

 

Meer vragen? Neem vrijblijvend contact met ons op

T +31 24 - 6793747

E arts@raafadvocaten.nl