Contact

Nijmegen: 024 679 37 47
Doetinchem: 0314 781 111

info@raafadvocaten.nl

Adres

Vestiging Nijmegen
St. Annastraat 61
6524 EH Nijmegen
Route

Vestiging Doetinchem
Plantsoenstraat 87 
7001 AB Doetinchem
Route

 

Volg ons

Vrije advocaatkeuze bij rechtsbijstandsverzekering

3 mei 2018

U hebt een juridisch geschil en doet een beroep op uw rechtsbijstandsverzekering. Moet u dan genoegen nemen met een door uw rechtsbijstandsverzekeraar aangewezen jurist of advocaat?

Nee, het Hof van Justitie van de Europese Unie heeft in zijn uitspraak van 7 november 2013 bepaald dat een verzekerde (particulier of bedrijf) bij een juridisch geschil het recht heeft om zich bij te laten staan door een advocaat naar eigen keuze. Dat hoeft dus niet een advocaat te zijn die in loondienst is van de rechtsbijstandsverzekeraar. Het mag ook een externe advocaat zijn.

De kosten van de door de verzekerde gekozen advocaat komen voor rekening van de rechtsbijstandsverzekeraar, behalve uiteraard een eventueel eigen risico op de verzekeringspolis. In de  verzekeringspolis staat wel een kostenmaximum vermeld, maar dat is in veel gevallen wel toereikend. En anders kan met de uitgekozen advocaat vaak wel de afspraak worden gemaakt dat deze er voor zorgt dat zijn advocaatkosten onder dat verzekerde maximumbedrag op de verzekeringspolis blijven.

Als u een juridisch geschil hebt en u beschikt over een rechtsbijstandsverzekering, dan kunt u zich dus op kosten van uw rechtsbijstandsverzekering bij laten staan door RAAF advocaten. Wij beschikken over ruime kennis en (proces)ervaring op het gebied van (onder meer) het aansprakelijkheidsrecht (waaronder letselschade) en het verzekeringsrecht. Neemt u contact met ons op en wij vertellen u hoe wij u verder kunnen helpen.

Meer vragen? Neem contact met ons op

T (+31) 24 - 6793747
E info@raafadvocaten.nl