Contact

Nijmegen: 024 679 37 47
Doetinchem: 0314 781 111

info@raafadvocaten.nl

Adres

Vestiging Nijmegen
St. Annastraat 61
6524 EH Nijmegen
Route

Vestiging Doetinchem
Plantsoenstraat 87 
7001 AB Doetinchem
Route

 

Volg ons

Wie betaalt de letselschade advocaat?

16 januari 2024

Letselschadeslachtoffers twijfelen soms om een letselschade advocaat in te schakelen vanwege de mogelijke kosten. Dat is niet nodig. In de praktijk is de inschakeling van een letselschade advocaat voor het letselschadeslachtoffer vrijwel altijd kosteloos. Dat zit als volgt.

De aansprakelijke partij betaalt de kosten

De aansprakelijke veroorzaker van een ongeval of incident moet alle schade van het letselschadeslachtoffer vergoeden die door dat ongeval of incident is en wordt veroorzaakt. De aansprakelijke partij is daarvoor meestal verzekerd. De aansprakelijkheidsverzekeraar betaalt in dat geval de schade aan het letselschadeslachtoffer. De redelijke kosten voor de inschakeling van een letselschade advocaat zijn ook als een schadepost aan te merken die vergoed moet worden. Dat volgt ook uit de wet. De aansprakelijke partij of diens verzekeraar betalen die advocaatkosten meestal rechtstreeks aan de letselschade advocaat. Een letselschadeslachtoffer hoeft die kosten daardoor niet zelf voor te schieten. In de praktijk betaalt de aansprakelijke partij of diens verzekeraar dus de kosten van de letselschade advocaat.

De rechtsbijstandsverzekeraar betaalt de kosten

Letselschadeslachtoffers die een rechtsbijstandverzekering hebben, kunnen er meestal ook voor kiezen om hun letselschadezaak op kosten van die rechtsbijstandsverzekeraar door een externe letselschade advocaat te laten behandelen. Zij hoeven dus geen genoegen te nemen met een jurist of advocaat van de rechtsbijstandsverzekeraar. Dat wordt het recht op vrije advocaatkeuze genoemd. In dat geval betaalt de rechtsbijstandsverzekeraar dus de kosten van de letselschade advocaat.

Inschakeling van een letselschade advocaat van RAAF advocaten is vrijwel altijd kosteloos

Mr. Frank Arts van RAAF advocaten is een ervaren en gespecialiseerde letselschade advocaat die aangesloten is bij de Vereniging van Letselschade Advocaten (LSA). Hij kan uw belangen bij letselschadezaken vrijwel altijd voor u kosteloos behartigen. Daarover worden vooraf heldere afspraken gemaakt. Geen verrassingen achteraf. Neem voor een vrijblijvend gesprek contact op met Frank.

Meer vragen? Neem contact met ons op

T: 0314 78 11 11

E: info@raafadvocaten.nl